“Pannonhalma közel van Budaörs központjában!”

A Szent Benedek Iskola Budaörsi Tagintézménye a város első iskolaépületében a katolikus templom mögötti kis térről nyíló kapuját 2011 nyarán tárta ki a tanulni vágyók előtt.

Budaörs első iskolájának otthont adó épületben a kezdetek óta egyházi iskola működött. Szomszédunkban áll városunk egyik szimbóluma a katolikus templom, valamint a plébánia és a Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskola épülete. Így kézenfekvő volt, hogy 2007 őszétől a katolikus egyházközség néhány tagja azon kezdett gondolkodni, miként lehetne egyházi középiskolát életre hívni az Esze Tamás utca 3. szám alatti épületben. A gondolat évek alatt valósággá vált. Számos próbálkozás, aláírásgyűjtő akció és hivatalos tárgyalást követően 2011 tavaszán a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátsága felkarolta az ötletet, amelyhez Budaörs Város Önkormányzata is támogatását adta. Köszönjük mindenkinek, aki segített e nemes gondolat megvalósulásában!

Jelenleg nappali rendszerben, szakgimnáziumi osztályokban, négy éves képzésben közgazdaság; kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció; valamint informatika szakmacsoportba járó diákok tanulnak. Ezen kívül felnőtt diákjaink, esti munkarendben tanulnak érettségire épülő képzésekben, amelyek OKJ-s végzettséget adnak. (Képzési palettánkat a honlap Képzések fül alatt találja.)

A következő tanévben szakgimnáziumi képzéseink, nappali rendszerben informatika (kódszáma: 0020), kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció (kódszáma: 0021); közgazdaság (kódszáma: 0022) szakmacsoportban indulhatnak. Négy év után a diákok érettségit szereznek, a legjobbak akár tovább is tanulhatnak szakterületükön. A többség 13. évfolyamon szakképesítéshez jut.

Intézményünk célja, hogy kreatív, innovatív, a világra nyitott, egyéni teljesítményre és csoportmunkára egyaránt képes, korszerű, több területen is mobilizálható tudással rendelkező, a piacgazdaságban talpon maradni képes embereket képezzen, akik tisztában vannak saját értékeikkel, tisztelik a hagyományokat és biztos szellemi alapokon állva hasznos tagjai a magyar társadalomnak.

A tanulókat felkészítjük a munkakeresés, a munkába állás, a munkavégzés, a szakmai fejlődés és előmenetel jelentős önállóságot kívánó feladataira.

A jelentkezőktől nem várunk vallásbeli ismereteket, csupán azt, hogy meg legyen a jóindulat részükről az iskola szellemiségének elfogadására. Célunk, hogy aki bejön hozzánk, kapjon többet emberségben, tudásban, hitben. Alapelvünk „minden gyermek érték és kincs”.